Procesul de optimizare seo este unul de durata, odata datorita faptului ca motoarele de cautare isi actualizeaza continutul greu (dureaza pana un anumit site este indexat), apoi, concurenta dumneavoastra face acelasi lucru. Timpul de optimizare depinde si de numarul total de rezultate pe segmentul cautat.

SEO

Definitie SEO. Ce este SEO?

SEO este un acronim si vine de la termenul Search Engine Optimization, optimizare pentru motoarele de cautare pe romaneste.

SEO inseamna un set de actiuni intreprinse pe un site/blog cu scopul de a manipula favorabil ranking-ul cuvintelor cheie, relevante site-ului tau, in motoarele de cautare.

Scopul SEO este sa aduca trafic relevant catre site-ul tau. Traficul relevant, este traficul care genereaza bani si faima pentru tine!

Ranking inseamna pozitia cuvantului cheie in motorul de cautate. Locul pe care se afla site-ul tau, pentru un anumit cuvant cheie.

SEO se imparte in doua mari categorii:

  • SEO On Site - activitatile desfasurate pe site-ul tau, sau al clientului tau
  • SEO Off Site - obtinerea de link-uri catre site, i se mai zice si "link building"

Actiuni SEO on site


Actiuni de optimizare a textului (modificarea textului conform unor reguli)

Actiuni de optimizare a meta tag-urilor html

Actiuni de optimizare a structurii informationale a site-ului

Actiuni de optimizare a URL-urilor - rescrierea url-urilor

Actiuni de optimizare a pozelor, link-urilor si al oricarui alt element HTML

etc...

Actiuni SEO off site

Au ca scop obtinerea de link-uri de pe alte site-uri catre site-ul tau.

  • Inscrierea in directoare web;
  • Cumpararea de articole cu link catre tine;
  • etc...

  • Scrierea de articole de calitate pe blog/site (un articol bun, de calitate va obtine link-uri de la alte blog-uri, prin recomandarea lor)
  • Publicarea link-ului in retele sociale

Procesul de optimizare seo este unul de durata, odata datorita faptului ca motoarele de cautare isi updateaza continutul greu (dureaza pana un anumit site este indexat), apoi, concurenta dumneavoastra face acelasi lucru. Timpul de optimizare depinde si de numarul total de rezultate pe segmentul cautat.

Daca cautarea a dat 1 milion de rezultate sa nu va asteptati sa ajungeti #1 foarte curand. Intr-un astfel de caz ar putea dura si peste 1 an.